11 Şubat 2013 Pazartesi

HARAM KAZANÇ ZEHİRDİR, ATEŞTİR




Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde faaliyet gösteren Anadolu Gençlik Dergisi Temsilciliği tarafından organize edilen programa katılan Mehmet TALÛ, yoğun bir katılımın olduğu gecede “Helal Kazanç” konulu konferans verdi.



Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Anadolu Gençlik Dergisi Dursunbey İlçe Başkanı Rahmi YAŞAR’ın açılış konuşması ile başlayan konferansta Müslümanların nelere dikkat etmesi gerektiğine değinerek konuşmasına başlayan Mehmet TALÛ Hocaefendi; her türlü eylemimizden sorumlu olduğumuzu belirtti.



“MOBESE CİHAZLARI KAYITTA”



Her şeyin kayıt altında olduğunu söyleyen Hocaefendi “Trafikteki MOBESE kameraları nasıl kayıtta ise hayatımızda yaptığımız her şey sağ ve sol omzumuzdaki melekler tarafından kaydedilmektedir. Hesap günü bu kayıtlar yani mobeseler açılacak ve herkesin yapıp ettikleri ortaya dökülecektir. Bunlardan sorgu sual olacağız. Sevabımız günahımız ortaya çıkacak. Trafik kurallarına uymamanın cezası olduğu gibi Allahın kurallarına uymamanın da cezası vardır.” dedi.



Yaşamımızdaki her davranışımızı helal-haram çerçevesinde değerlendirmemiz gerektiğinin altını çizen TALÛ, bankalardan, katılım bankalarından, finans kurumlarından, ev ve araba organizasyonlarından kullanılan faizli kredilerin Müslümanların çok dikkat etmesi gereken bir konu olduğunu belirterek “Allahtan korkun ve eğer mü’minseniz faizi bırakın. Eğer bırakmazsanız bunun Allah’a açılmış bir savaş olduğunu bilin.” ayetini hatırlatarak, yirmi yıllığına borçlanma olamayacağını, o kadar yaşamaya kimsenin garantisi olmadığı halde insanların faizle ve rahatlıkla borçlanabildiğini söyledi.



“SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ OLMAZ”



Konuşmasını “Hesap gününde hesabını vereceğimiz şeylerden biri de kazandığımız malımız mülkümüz olacaktır. Malımızı mülkümüzü servetimizi nereden kazandığımızın ve nerede harcadığımızın hesabı sorulacaktır ve bu hesabı verebilmemiz gerekir. Hesabını verebilecekseniz deniz kadar malınız olsun. Helal yoldan zenginliğe sahip olabilirsiniz, buna müsaade vardır. Ancak helal olması kaydıyla. Eğer hesabını veremeyecekseniz bir ipiniz dahi olmasın. Haram kazanç zehirdir, öldürür; ateştir, yakar. Nasıl ki zehir içersek ölürüz, ateşe basarsak yanarız; işte haram yediğimizde de ölürüz, yanarız.” sözleriyle sürdüren Mehmet TALÛ; 14 Şubat Sevgililer Günü’ne de değindi. Bu günde yapılan hediyeleşmelerin haram olduğunu söyleyerek “ 14 Şubat’a mahsus hediye almak haramdır, zehirdir, zıkkımdır. Hediyeleşmek gerekir ancak bunu 14 Şubat’a denk getirmek, o günün şerefine hediyeleşmek yanlıştır. Çünkü ecnebi adetleri bize uymaz, onların adetlerini değil Allahın adetlerini yerine getirmekle mükellefiz. Her şeyimizi helal haram çerçevesinde değerlendirerek hareket etmeliyiz.” dedi.



Allahın razı olmayacağı şekilde elde edilen her türlü kazancın haram olduğunu belirten Mehmet TALÛ, günümüz Müslümanlarında haram-helal mefhumunun kalmadığını belirterek, yaygın şekilde harama bulaştığımızı söyledi. TOKİ bile olsa sistem faizli bir sistemse bu şekilde ev sahibi olunamayacağını, faizsiz bir sistem mevcutsa bunu tercih etmek gerektiğini de söyleyen TALÛ, miras yoluyla paylaşılan mallarda da Allahın koyduğu kurallar dışında yapılan paylaşımların haram olduğunu belirtt

KABRİSTANLAR İŞİ YARIM KALMIŞ İNSANLARLA DOLU”



Bir insanın öldüğünde onun cenazesine aile efradı, eş, dost, mal, mülk ve amellerin geldiğini, cenaze defnedildikten sonra her şeyin geri gittiğini sadece amellerin kaldığını hatırlatan TALÛ Hoca “Kabristanlar işi yarım kalmış iş adamlarıyla dolu. İşler bitecek diye helal-haram çerçevesi terk edilemez. Mesela cuma saati iş hayatı durmalıdır. Bir beldenin İslami hassasiyeti iki şeyle belli olur. Cuma saati insanların alışverişi bırakıp camiye gitmesi ve hanımların tesettürlü olması.” dedi.



Konferansın sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Mehmet TALÛ, “Hanımlar için en büyük farz tesettürdür. Allahın emrettiği şekilde giyinirsen kimse sana bakmaz, taciz etmez.” diyerek tesettürün de helal-haram çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.



“OY VERMEK SORUMLU OLMAKTIR”



Oy vermenin sorumluluğu ve oy verirken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusundaki bir soruya “Ülkeyi ya biz yöneteceğiz ya başkası. Ülkeyi biz yönetmezsek başkası yönetir. Bizim dışımızda yönetim yapacak gayrimüslimler demokrasi vs şeylerle ülkeyi yönetmeye kalkarlar. Müslümanlar ülkenin yönetiminde sessiz kalamaz, kenarda bekleyemez. Müslümanların ehil olanları siyasette yer almaları gerekir. Oy vermenin sorumluluğu çok büyüktür. Çünkü vekâlet verilen insanlar ülkeyi yönetecektir. Oy verilenler Allahın razı olduklarını yaparlarsa biz de bundan sevaplanırız. Allahın razı olmadıklarını yaparlarsa bunun vebalinden de payımıza düşeni alırız.” şeklinde cevap veren Mehmet TALÛ, Allah rızası için, Allahın kanunlarına göre siyaset yapmanın cihad olduğunu söyledi.



“ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAMDIR”



“Dinler arası diyalog, üç İbrahimi din, hoşgörü, dinler bahçesi, semavi dinlerin kardeşliği gibi söylemler Vatikan tarafından çıkarılmış safsatalardır.” diyen Mehmet TALÛ Hoca; “Allah katında tek din İslam’dır.” Ayetini hatırlatarak, Müslümanların Allahın emir ve yasaklarına göre yaşamaları, buna göre bir siyaset geliştirmeleri, Kur’an ve Sünnet ışığında yaşamlarını devam ettirmeleri gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.



Anadolu Gençlik Dergisi Dursunbey Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen “Helal Kazanç” konulu konferansa ilçedeki insanların büyük ilgi gösterdiği ve salonun dolup taştığı gecede, Mehmet TALÛ Hocaefendiye ait kitapların satışa sunulduğu standlarda izdiham yaşandı.

haberdenhaber.com

0 yorum:

Yorum Gönder