31 Temmuz 2011 Pazar

Odaköydeki Temel Atma törenine İlGenel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan, İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan,Tarım İl Müdürü Engin Sancı, Güç Birliğinden Osman Bahçavan, Ramazan Kıymaz, Tarım İl Müdürü ve personeli İlçe Milli Eğitim Müdürü, Yazı İşleri Müdürü Fikri Conker, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri ve Vakıf Müdürü Ali Güneş, Özel İdare Müdürü Ahmet Kolukısa,Oda Köy Muhtarı ve Kooperatif Başkanı Ali Özcan ve vatandaşlar katıldı.




Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı tarafindan uygulanan Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) kapsamında Dursunbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Il Tarım Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Odaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarından 65 aileyi kapsayan her aileye 4 baş toplam 260 başlıklı süt inekçiliği projesine 7 Haziran 2009 tarihinde proje aşamalarına başlanıldı.



2 yılı aşkın zamandır büyük uğraşlar sonucu bugünlere gelinerek proje onaylandı. Bugün temeli atılan 65 ortağa ait olan 260 başlıklı hayvan damı yapımı, süt soğutma merkezi yapımı, işletme binası yapımı ve 260 adet gebe düvenin alımı ile proje devam edecektir. Projenin toplam maliyeti 5.000.000 TL (beştmilyon) civarındadır. Proje bedeli faiz uygulamadan, 2 yıl geri ödemesiz, 6 taksitle 8 yıl vadeli faizsiz olarak geri ödemesi yapılacak.



Kooperatif Başkanı Ali ÖZCAN’ın açış konuşmasıyla başlayan temel atma töreninde, Başkan Projenin uygulanması için bugüne kadar gerekli her türlü yardımı ve istenilen belgeleri anında hazırlayıp gerekli yerlere verilmesinde katkıları olan, Dursunbey Kaymakamı İbrahim KÜÇÜK’e, Dursunbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfi Mütevelli Heyetine, Vakıf Müdürü ve Personeline, İl Tarım Müdürü ve personeline, İlçe Tarım Müdürü ve Personeline, ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve Şentaş Madenciliğe katkılarından dolayı teşekkür ederim.Ayrıca bu projelerin Türkiye genelinde uygulanmasında emeği geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Proje Değerlendirme ve İzleme Dairesi Başkanlığı ile Tarım Bakanlığına teşekkür ederim. Atacağımız temel ülkemize, milletimize, Balıkesir ilimize, Dursunbey ilçemize ve Odaköye hayırlı uğurlu olmasını diler, saygılarımı sunarım dedi.



Daha sonra temel atma töreni ile devam edilerek, Dursunbey’e büyük bir proje kazandırılmış oldu.



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali GÜNEŞ, bu projenin ilçemizde ilk olmadığını 2006 yılından bugüne Şabanlar (50x2), Büyük Akçaalan (100x2), Merkez Taşkesiği (50x2) ve Selimağa (50x2) Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerince toplam 432 başlıklı 2.827.731 TL’lik 4 ayrı projenin başarılı bir şekilde uygulandığını, temeli atılan Odaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Projesi dışında Kavacık ve Hamzacık Köylerine ait projeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünde onay aşamasında olduğunu belirtmiştir.

 

 

http://www.haberdenhaber.com/

0 yorum:

Yorum Gönder